تبریز، آذربایجان شرقی – با پایان موفقیتآمیز عملیات بازسازی و رفع آسیبهای ناشی از جنگ ۱۲ روزه، باند فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز دوباره فعال شد. در نخستین گام، پرواز از تبریز به مقصد استانبول انجام پذیرفت که نشانگر بازگشت کامل این فرودگاه حیاتی به چرخه عملیاتی کشور است.
آمادگی کامل فرودگاه برای پذیرش پروازها
رامین آذری، مدیرکل فرودگاههای آذربایجان شرقی، امروز شنبه در گفتوگو با ایرنا، آمادگی کامل این فرودگاه را برای اعزام و پذیرش پروازهای داخلی و خارجی اعلام کرد. وی تأکید کرد که بازسازی خسارات وارده به فرودگاه تبریز، صبح امروز به پایان رسیده و پس از بازدید و تأیید نهایی بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، نخستین پرواز با موفقیت انجام شد.
جایگاه استراتژیک فرودگاه شهید مدنی تبریز
فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز یکی از مراکز مهم هوانوردی ایران به شمار میرود. این فرودگاه در طول حملات اخیر رژیم صهیونیستی، شاهد آسیبدیدگی هر دو باند خود بود که منجر به خروج موقت آن از چرخه عملیاتی شد. این فرودگاه که در شمال غرب تبریز قرار دارد و در سال ۱۳۲۹ تأسیس شده، با ماموریت ارائه خدمات فرودگاهی، ناوبری و هوانوردی، پذیرای پروازهای داخلی و بینالمللی برای جابهجایی مسافر و بار است.
فرودگاه تبریز به دلیل موقعیت مرزی و قرار گرفتن در مسیرهای هوایی بینالمللی، به صورت ۲۴ ساعته و اوپناسکای (Open Sky) فعالیت میکند. این فرودگاه در ارائه خدمات ناوبری، رادار و هوانوردی به پروازهای داخلی و بینالمللی، به ویژه پروازهای عبوری بینالمللی (overfly) از مبدأ کشورهای عضو اتحادیه اروپا به مقصد کشورهای آسیای جنوب شرقی و آسیای میانه و بالعکس، نقش بسزایی دارد.
معرفی فرودگاه اقماری سهند
استان آذربایجان شرقی علاوه بر فرودگاه شهید مدنی تبریز، دارای فرودگاه سهند نیز هست که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده و تنها فرودگاه اقماری این استان در جنوب آن محسوب میشود. این فرودگاه سالانه بیش از پنج هزار مسافر را در مسیر تهران به سهند و بالعکس جابهجا میکند.
مجله خبری حمل و نقل هوایی پرتو کارگو